Днес парламентът ще обсъжда доклад на Комисията по икономическа политика и

...
Днес парламентът ще обсъжда доклад на Комисията по икономическа политика и
Коментари Харесай

Важно решение в пленарна зала. Ще засегне цените на продуктите

Днес Народното събрание ще обсъжда доклад на Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание за план на решение за позицията на България по отношение на удължение на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис Украйна. Това взеха решение депутатите при започване на пленарното съвещание. Точката бе включена като четвърта в дневния ред. 

Вчера икономическата комисия в парламента прие плана на решение за позицията на България по отношение на удължаването на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември 2023 година Предстои да бъде взето окончателното решение в пленарна зала.
-->
Председателят на парламентарната група (ПГ) на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова означи, че този въпрос е от геополитическо значение, стои и въпросът за отбрана на българския народен интерес, българската стопанска система и произвеждане. По думите ѝ има и обществен детайл - по какъв начин ще се отрази това на цените на хляба и хлебните артикули. Нинова изиска депутатите да изслушат министъра на земеделието Кирил Вътев преди да вземат решение. Тя уточни, че министърът е помолил Народното събрание (НС) да изслуша причините му и е призовал депутатите да не вземат такова решение, тъй като ще е пагубно за България.

Преди разглеждането на отчета на икономическата комисия, депутатите ще обсъдят промени в закона за референдумите, в Закона за налозите върху приходите на физическите лица и в Закона за правосъдната власт по предложение на политическите сили. Днес е първата сряда от месеца, в която има пленарно съвещание, и съгласно правилника на Народно събрание парламентарните групи могат да оферират точки за включване в дневния ред, които се преглеждат всъщност. 

Първо беше признато, в последсвие отхвърлено предлагането на " Възраждане " за чуване на министър-председателя Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев по отношение на обществените им изказвания, че бойна група на НАТО ще бъде ситуирана в област Ямбол.  

На председателски съвет взехме решение в петък по отношение на това, че е първият образователен ден, да стартираме с парламентарен надзор от 9:00 до 12:00 часа и по-късно да продължим със законодателната стратегия, заяви ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР